Van 17 tot en met 19 september 2010 heeft met groot succes het eerste padel toernooi bij Tennis en Padel Vereniging TEZ in Enschede plaatsgevonden. Het toernooi was uiteraard bedoeld voor TEZ’ers, maar vormde ook een soort van afronding van de introductiefase van padel. Daarom werden ook de ca. 100 niet-TEZ leden benaderd, die de gratis inloopavonden padel hebben bezocht. Meerdere daarvan hebben ook meegedaan aan het toernooi.

Er waren in totaal 48 inschrijvingen, waardoor er 6 dames en 18 herenkoppels gevormd konden worden. De dames speelden allen 5 wedstrijden in 1 poule en bij de heren werden 4 poules gevormd, waarna de nummers 1 en 2 doorgingen naar de winnaarsronde en de overige deelnemers toch nog lekker konden doorspelen in een verliezersronde.

De totaal 63 wedstrijden werden gespeeld op vrijdagavond tussen 19.00 en 23.00 uur en op de zaterdag en zondag tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Uiteindelijk werden de finales gespeeld op de zondagmiddag.

Hier volgen de namen van de finalisten en winnaars van de 1e TEZ PADEL kampioenschappen:

Onderdeel                            Pos.    Naam

DD Klasse 1

1      Deanne Eleveld + Tine Simons (zie foto Kampioenen)

2      Daphne Best + Pieterse Emily

HD klasse 1

1        Adam Belkhadir + Herman Tip (zie foto Kampioenen)

2      Paul Pothast + Jos ten Voorde

Binnenkort zal er ook een Open Padel Toernooi door TEZ georganiseerd worden. Zodra de definitieve data bekend zijn zal hiervan een melding op deze plek plaatsvinden.