FIP Padelbond

De Nederlandse Padelbond (NPB) heeft van de Internationale Padel Federatie (FIP) de opdracht gekregen om de WK kwalificaties 2016 voor de dames categorie in Nederland te organiseren.

Het evenement vindt 10-12 juni plaats in Rijswijk bij La Playa als onderdeel van het internationale kwalificatie proces. De kwalificaties zijn verdeeld in twee groepen, Nederland zal 1 groep hosten, de andere groep dient zich te kwalificeren in Gent (België) op 26-28 augustus.

De winnaar van de kwalificaties mag deelnemen aan het officiële WK padel 2016, dat wordt gehouden in Lissabon (Portugal) van 14-20 november 2016. Nederland neemt het op tegen verschillende Europese landen. Deze landen worden in mei bekend gemaakt.

Internationale evenementen helpen de sport
De NPB vertegenwoordigt met succes padel in Nederland. Na het geslaagde EK in eigen land (december 2015), blijft de NPB actief een rol spelen in internationale evenementen, met als doel het promoten van de sport padel. 

Norberto Nesi, voorzitter NPB: “Padel staat voor plezier en opwinding. Internationale evenementen trekken publiek en aandacht. Dat helpt ons aan nieuwe spelers, clubs en sponsoren. Dat zagen we ook na het EK van 2015. Uiteindelijk resulteert dit in meer padelbanen en aanverwante services. We creëren een optimaal klimaat voor verdere ontwikkeling van de sport“. 

Daniel Patti, voorzitter van FIP, over de beslissing om een fase van de WK kwalificaties aan de NPB te gunnen: “De FIP heeft de NPB gekozen om haar goede faciliteiten en betrouwbare organisatorische capaciteiten. Dit blijkt ook uit het EK 2015. Daarnaast is de NPB zeer betrokken bij ons instituut, de FIP“.

Overigens spelen de heren de kwalificaties in Litouwen of Zwitserland. Hierover later meer.

Over de Nederlandse Padelbond
De Nederlandse Padelbond is het officiële Nederlandse lid en vertegenwoordiger van de Federación Internacional de Padel (FIP), de internationale padelbond.  De NPB heeft ten doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord. Zij tracht dit te bereiken door uitschrijven, regelen en bevorderen van padelwedstrijden; medewerking verlenen aan hen die padel beoefenen; als representatieve organisatie van het padel in Nederland samenwerken met nationale organisaties in andere landen; spel- en wedstrijdregels vaststellen en de naleving daarvan bevorderen; bij de bouw van nieuwe sportinrichtingen bevorderen dat ruimten worden ingenomen waarin padel kan worden beoefend en voldoen aan internationale eisen; padeltrainers en scheidsrechters opleiden en certificeren.
Bron:
www.padelbond.nlPadel in Nederland