Juan Martin Diaz wordt gezien als een van de beste spelers in de padelgeschiedenis, vanwege zijn creativiteit en skills en niet te vergeten zijn eindeloze lijst titels. Zijn reflexen zijn ongelofelijk snel en zijn techniek is perfect. Hij staat garant voor prachtig padelspel.

Juan werd geboren op 28 november 1975 in Mar del Plata, Argentinië. Hij heeft ook een Spaanse familieachtergrond en woonde daar ongeveer 10 jaar. Hij heeft altijd een sportieve geest gehad. Als kind wilde hij graag tennisspeler worden en droomde van de Davis Cup. Eind jaren ’80 werd padel in Argentinië geïntroduceerd. Snel werd het populair en ook Juan werd enthousiast. Uiteindelijk gaf hij tennis op om zich volledig aan padel te wijden. Samen met zijn eerste partners, Ezequiel Lorenzo en Leo Padovani, begon hij zijn skills en creativiteit te ontwikkelen en al snel werd hij gezien als een gevaarlijk en getalenteerd tegenstander.

In 1994 zette hij zijn eerste stappen in het professionele padel met Alejandro Sanz, die hem uitnodigde om zijn partner te worden. Alejandro Sanz was (en is) voor veel padelspelers een idool en wordt ‘el Mago’ (de magiër) genoemd. Juan was zijn partner tot 1995. Daarna verhuisde Juan Martin naar Spanje, waar hij werd gekozen voor het Spaanse team. In 1998 speelde hij in zijn geboortestad Mar del Plata de Wereldkampioenschappen padel. Sinds 2002 is hij de partner van Fernando Belasteguin en samen vormen ze een duo in de meeste toernooien in het Spaanse professionele padel circuit, de Padel Pro Tour (PPT). Ze zijn het enige team in de geschiedenis van padel dat 23 opeenvolgende tournooien won in een jaar en negen maanden.

Vanwege zijn snelle reflexen, zijn fantastische conditie en zijn vernieuwende kwaliteiten is hij een van de meest succesvolle spelers ter wereld. Juan Martin  wordt gesponsord door onder andere Land Rover, Sony Pictures, Vision en Air Europa.

Bron: www.JuanMartinDiaz.com