Op zondag 20 mei worden de beste padelbanen van Noord-Europa in gebruik genomen bij Coronel Sports in Huizen. Banen van deze kwaliteit verdienen ook spelers van wereldniveau: Fernando Belasteguin, al tien jaar ’s werelds nummer één padelspeler, en Fernando Poggi, wereldkampioen padel 2012, spelen met twee andere topspelers een demonstratiewedstrijd. Daarnaast speelt Nederland tegen Duitsland en worden padelclinics gegeven. Padel, dat in Spanje door meer dan vier miljoen mensen wordt beoefend en inmiddels tennis heeft verdrongen als meest populaire sport na voetbal, wordt vaak omschreven als een kruising tussen tennis en squash.

Voorzitter Norberto Nesi van de Nederlandse Padelbond ziet de opening van de banen als een cruciale stap voor de promotie en groei van padel in Nederland en Noord-Europa: “Huizen is een centrale plek in Nederland, waardoor het bereik van de padelbanen groot is. Omdat de banen van hoge kwaliteit zijn, kunnen spelers op een goede manier kennismaken met de sport: bij padel maak je namelijk niet alleen gebruik van je racket om de bal te spelen, je gebruikt ook de muren van de baan. Het is daarom heel belangrijk dat de juiste materialen worden gebruikt. Dit komt de snelheid van het spel en de techniek van de spelers ten goede. Op deze manier kan Nederland echt kennismaken met padel!”

De twee padelbanen zijn de eerste wedstrijdbanen in Nederland en voldoen aan alle eisen van de internationale padelfederatie. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen zijn het banen waar zowel beginners als gevorderden zich op kunnen uitleven. Ook toeschouwers kunnen de sport beter volgen omdat bij de omheining bijna geen pilaren worden gebruikt. De banen worden gebouwd door Padel Benelux.

Directeur van Coronel Sports, Raymond Coronel is enthousiast over de kwaliteit van de padelbanen: “Als je het doet, moet je het goed doen. Daarom wilden wij banen die aan alle eisen voldoen en waarop mensen op een goede manier kunnen kennismaken met deze mooie sport. Ook houden wij van vernieuwing, dus de padelsport – die in Nederland bezig is aan een opmars – past daar heel goed in.”

bron: www.padelbond.nl