Sla richting het midden. Sla richting het midden. Sla richting het midden. Mischien is dit de alle belangrijkste tip -en padel strategie- dat ik kan je geven.

Als je aan het verdedigen bent, en je hebt genoeg tijd om een bal die in de buurt van het midden van je eigen speelhelft komt te spelen, in welke richting sla je de bal dan het best? Het midden van het speelveld van je tegenstanders.

Als je aan het verdedigen bent en je hebt genoeg tijd om een bal die van de achterwand afkomt te spelen, in welke richting sla je de bal dan het best? Het midden van het speelveld van je tegenstanders.
ANY CHARACTER HERE
Als je aan het verdedigen bent en je hebt genoeg tijd om een bal te spelen die al dan niet van de achterwand afkomt bij de zijkanten van je speelveld, in welke richting sla je de bal dan het best? Speel de bal cross, door het midden van het speelveld van je tegenstanders.
ANY CHARACTER HERE
Waarschijnlijk vraag je je zo onderhand af waarom. Twee belangrijke redenen:
1. het midden is voor aanvallende teams meestal moeilijk te verdedigen. De meeste teams twijfelen over wie de betreffende bal zou moeten volleren. Veel ballen zullen dus langs beide opponenten heen gaan, terwijl ze elkaar aankijken en denken: “dat was jouw bal. Waarom pakte je hem niet?”
ANY CHARACTER HERE
2. je moet proberen te voorkomen richting de korte hoeken van je tegenstanders speelhelft te spelen. Waarom? Als je dat doet, geef je hen de kans de bal richting jouw eigen korte hoek te spelen, waar de bal het hekwerk kan raken, daardoor onvoorspelbaar zal stuiteren en je uit positie komt te staan. Dat creƫert een scoringskans voor je opponenten.
ANY CHARACTER HERE
Tip van de dag: speel de bal door het midden, zoveel mogelijk.
Enjoy Padel!
Norberto