Padel Ladies

Het Nederlands dames padelteam op weg naar het EK voor landenteams

Met een goed herenteam en steeds meer padelbanen in Nederland, was het dit jaar tijd voor een Nederlands dames padelteam. De selectiedagen die plaatsvonden in januari en februari werden druk bezocht en hier werden uiteindelijk de eerste 8 speelsters gekozen, afkomstig van verschillende clubs in Nederland.

In juli startten de eerste trainingen, waarbij toen nog niemand wist dat het EK dat jaar in Nederland gehouden zou worden. Gedurende de eerste trainingen kwamen er nog 4 meiden bij, en besloten er 2 (onder andere tijdelijk door blessure) te stoppen. Ons team bestaat nu dus uit 10 meiden en onder leiding van (interim-)bondscoach en trainer Norberto leerden we om het échte padel meer onder de knie te krijgen. De meesten uit ons team hebben namelijk een flinke tennisachtergrond en we hadden daardoor vooral in het begin moeite om de muren op een goede manier te gebruiken.

Reis naar Spanje

Inmiddels zijn we alweer een hoop trainingen en toernooien verder; en dat is te zien! Met Padel Dameshet EK in het vooruitzicht zijn we de laatste weken nóg fanatieker aan het padelen. Zo zijn 4 dames uit het team een week naar Malaga (Spanje) geweest. Wendy, Yvonne, Nicole en ik (Jolien) zouden hier eigenlijk gaan deelnemen aan het WK voor teams, maar dit werd helaas op het laatste moment afgeblazen. We hebben daarom het eerste weekend een lokaal toernooi gespeeld, waar we met z’n vieren in de hoogste damescategorie een spannende finale hebben neergezet, met Wendy en Yvonne als uiteindelijke winnaressen. Daarnaast hebben we ook nog trainingswedstrijden gespeeld met enkele Spaanse en Griekse toppers. Op het gezellige complex van La Capellania waar eigenlijk de qualificaties voor het WK zouden plaatsvinden, werden we hartelijk ontvangen door één grote familie. Een dochter was scheidsrechter (en komt dus ook naar het EK), de andere dochter is jeugd wereldkampioen padel, en vader heeft voor ons de laatste middag een heerlijke grote schaal paella bereid. Naast heel veel padel, hebben we dus zeker ook genoten van de zon en lekker eten. Komende weken hebben we met het team nog extra ingelaste traingen en een toernooi ter voorbereiding op het EK. Want in ons eigen thuisland en op onze eigentrainingslocatie mogen we de Oranje- fans natuurlijk niet teleurstellen!

“…in ons eigen thuisland en op onze eigen trainingslocatie mogen we de oranje- fans natuurlijk niet teleurstellen!”

Het damesteam is bekend!

Van 2 t/m 6 december zullen in totaal 9 heren- en 7 damesteams in La Playa gaan deelnemen aan het Europees Kampioenschap Padel voor landenteams. Per team zijn er 7 spelers geselecteerd en een team speelt 3 dubbels per wedstrijd tegen een ander land. Gisteren heeft de boandscoach de Nederlandse selectie bekend gemaakt. Cindy, Jolien, Marcella, Sabine, Tess, Wendy en Yvonne zullen voor Nederland uitkomen en hopen op zo veel mogelijk Nederlandse aanmoedigingen tijdens het EK.

Komen jullie ons helpen ons beste spel te laten zien en zo ver mogelijk in het toernooi te komen?!

*Jolien Hak, Sabine Schuttelaar, Wendy Van Eijk-Ruijs, Yvonne Peeters, Cindy Huberts, Tess van Dinteren, Nicole Schuurmans, Anouk Aveskamp. Niet aanwezig: Marcella Koek, Eveliene Paashuis.