“The crazy Dutch men, welcome!”   Zo werden we lachend verwelkomd in Berlijn door de Duitse bondscoach Robin Breburda. Tja, slechts 5 uurtjes rijden voor een padel weekend, wie wil dat nou niet?

Coen Beltman, Berend Boers, Joost Snellink en ik zijn speler in het Nederlands Team Padel. We zijn echter, na het aanschouwen van Spaanse spelers in Estepona (Spanje) in februari, helemaal doorgeslagen. We zijn elke week gaan trainen onder begeleiding van bondscoach Norberto Nesi om van tennisspelers te ontwikkelen naar padelspelers. Het draaien, gebruik maken van de muren, het slim opstellen op het veld etc. Omdat dit steeds beter ging, hebben we onlangs gespeeld bij de toernooien in Gent, België, Berlijn en Trier in Duitsland. Deze laatste twee toernooien zijn onderdeel van de Duitse kwalificaties voor het Masters toernooi eind september in Köln. 8 toernooien in Duitsland, alleen de winnaars mogen naar de Masters.

Goed, terug naar het toernooi in Berlijn. We werden ingedeeld als groepshoofd in poule 3 en 4. In totaal waren er zestien teams, verdeeld over 4 poules. Joost en Berend wonnen eenvoudig alle poule wedstrijden. Het niveau was heel verschillend. Coen en ik waren ingedeeld bij onder andere Mauricio en Nacho, waarvan vooral eerstgenoemde erg, erg hoog heeft gespeeld. Héél nipt verloren we na een geweldige pot met 11-9 in de supertie-break. We hebben zelfs twee matchpoints gehad. Daardoor werden Coen en ik tweede in de poule.

Helaas, helaas werden we aan elkaar gekoppeld in de kwartfinales op zondag. Zonde om 5 uur te rijden en dan tegen elkaar te moeten spelen. We hadden zo gehoopt dat we pas in een mogelijke finale elkaar tegen te komen. We trainen tenslotte wekelijks samen. We hebben gestreden als leeuwen, met kansen over en weer en met prachtige setstanden wonnen Joost en Berend: 7-6, 6-7, en 6-3.

Joost en Berend konden direct door naar de halve finale tegen wie anders dan de heren Nacho en Mauricio. De outsiders voor de titel. Dat bleek ook wel, voortvarend wonnen zij de eerste set met 6-2. Joost en Berend kwamen er niet aan te pas. Tweede set ging gelijk op, met ineens op 5-4 een breakpoint voor Joost en Berend. Dat betekende gelijk een setpoint! Ze wonnen het punt en blaakten ineens van het zelfvertrouwen en blikten de tegenstanders in met 6-2 in de derde set! De finale bereikt!

Helaas begon de vermoeidheid een rol te spelen. 6 zware sets achter elkaar, terwijl de tegenstanders Hernan Cortes & Tommy nog geen setje had verloren en relatief eenvoudig in de finale waren gekomen. Twee Spaanse toppers, echte padellers. Ze waren te goed en Joost en Berend verloren helaas terecht met 6-0 6-3. Jammer, de tickets voor de Masters in Köln waren in zicht!

Een erg leuk toernooi, met veel groeimogelijkheden, een illusie armer maar een ervaring rijker scheurden we over de Duitse snelweg terug naar huis. Padel Trier wacht ons het laatste weekend van augustus…

Enkele foto’s te zien hier.

Groet,

Peter Bruijsten

Peter Bruijsten is gastschrijver. Hij is lid van de Nederlandse Padel Team.

Do you want to stay updated about padel? Subscribe to our Newsletter!
[mc4wp-form]