Home Leren Is een padelbal hetzelfde als een tennisbal?

Is een padelbal hetzelfde als een tennisbal?

Padel Balls

Veel beginnende spelers stellen zichzelf de logische vraag: is een padelbal hetzelfde als een tennisbal? Helaas is er geen makkelijk antwoord, hieronder kun je lezen waarom. Om een lang verhaal kort te maken, voor tennis is het het beste een tennisbal te gebruiken. Voor padel is het beter een padelbal te gebruiken.

Tennisballen zijn niet altijd hetzelfde en dit maakt het lastig. De tennisregels geven aan dat tennisballen een bepaalde grootte, omvang, gewicht, deformatie en stuit moeten hebben om geschikt te zijn. De Internationale Tennis Federatie stelt dat de officiële diameter tussen de 6,541 en 6,858cm ligt. De ballen moeten tussen 56 en 59,4 gram wegen.Dunlop Padel Ball

Bij padel moet de bal tussen 6,35 en 6,77cm groot zijn en het gewicht tussen 56 en 59,4 gram. De bal zou normaliter tussen 135 en 145cm moeten stuiten wanneer men die vanaf een hoogte van 2,54 meter op een harde ondergrond laat vallen. De bal moet een interne druk van tussen de 4,6 en 5,2 kg per vierkante inch hebben.

Dit betekent dat het gewicht van een padelbal bij alle merken gelijk is aan het gewicht van een tennisbal. Qua grootte voldoen sommige tennisballen wel aan de vereisten, maar over het algemeen zijn tennisballen groter. Daarnaast kan geen producent garanderen dat de druk en stuit van hun tennisbal hetzelfde is als die van een padelbal.

Conclusie: is een padelbal hetzelfde als een tennisbal?

Tennisballen en padelballen zien er dus bijna hetzelfde uit, maar in de meeste gevallen verschillen ze en dat kun je voelen wanneer je aan het spelen bent. Om deze reden verkopen de meeste merken twee verschillende soorten ballen: een voor padel, en een voor tennis.

De conclusie is dan ook: om padel te spelen moet je een padelbal hebben.  Padelballen zijn bij SmashInn te koop.