Home Over Padel

Over Padel

Padel
Corcuera

Wat is Padel?

Padel is kort gezegd een mix tussen tennis en squash. Het ontstond in 1962, in de Mexicaanse stad Acapulco. Enrique Corcuera, een rijke Mexicaanse zakenman, veranderde de tennisregels, de tennisrackets en de baanafmetingen en bedacht hiermee een nieuwe sport.

Aanvankelijk werd het alleen gespeeld door de Mexicaanse elite. Maar via het Spaanse koningshuis belandde padel in Spanje, waar het al snel razend populair werd. Tegenwoordig spelen meer dan 9 miljoen mensen in 24 landen. En dit aantal blijft maar groeien. Recentelijk werd de sport door onafhankelijke ondernemers geïntroduceerd in Nederland, Zweden, Noorwegen, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Canada en de Verenigde Staten. Het is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. In Nederland werd padel in 2006 geïntroduceerd door Guus Hiddink.

Padel Baan
Eerste Padelbaan

Je speelt twee tegen twee, met rackets van grafiet zonder snaren. En met een padelbal die veel lijkt op een tennisbal. De bal verdwijnt zelden of nooit uit het speelveld doordat een padelbaan wordt omringd door een kooiachtige constructie met glazen wanden aan de baseline kanten.

Eenvoudig te leren & geschikt voor jong en oud

Het scoreverloop is hetzelfde als bij tennis en veel spelregels zijn vergelijkbaar. Maar er zijn ook grote verschillen: de omringde baan, het makkelijk hanteerbare racket en de verplichte onderhandse opslag zorgen ervoor dat eenvoudig te leren is. Beginnende spelers kunnen al snel een leuke partij met veel rallies spelen, want de bal blijft doorgaans langer in het spel dan bij tennis en squash. Omdat het spel fysiek minder zwaar is dan squash is het bovendien geschikt voor jong en oud.

PAdel is makelijk te leren en heft een hoge “fan Factor”

Grote toernooien

Het wordt internationaal gereguleerd door de International Padel Federation, waarbij 24 nationale padelfederaties zijn ingeschreven. Iedere twee jaar vinden wereldkampioenschappen  voor vrouwen en mannen plaats. Andere grote toernooien, die ook tienduizenden toeschouwers trekken, zijn: de Europacup, de World Padel Tour en de Mercosur Cup en de Tri-Nations Cup in Latijns-Amerika. In Nederland wordt Padel gereguleerd door de Nederlandse Padelbond.

“Het is belangrijk om “simpel” te spelen om beter te worden. Dat is juist de uitdaging: simpel spelen is moeilijk EN ingewikkeld”, Norberto Nesi

Padel Club