TPC Maaspoort heeft samen met Norberto Nesi, Argentijn en vervent padelspeler en –trainer, het plan opgepakt om een landelijk Padeltoernooi te organiseren, onder de naam Padel Interclubs Challenge.

Tijdens dit toernooi zullen de beste spelers van de betreffende padelverenigingen in een aantal wedstrijden tegen elkaar uitkomen.Aan het eind van het toernooi is dan bekend wie zich kampioen van de Padel Interclubs Challenge mag noemen. Om hiertoe een aanzet te geven worden op zondag 12 juni aanstaande op het terrein van TPC Maaspoort de eerste wedstrijden gespeeld. De deelnemende clubs komen uit Rotterdam en uit ’s-Hertogenbosch: TPC Maaspoort. Zij hebben ieder 6 van hun sterkste spelers afgevaardigd. Gedurende een aantal spannende padelwedstrijden zullen zij hun krachten met elkaar meten. We kunnen vooraf dus al stellen dat dit zeer interessante wedstrijden worden.

Voor wie nog nooit van Padel heeft gehoord, of zich er moeilijk een voorstelling van kan maken is dit bij uitstek de gelegenheid om eens te komen kijken naar deze voor Zuid-Nederland nieuwe sport. Padel is een racket-sport, die een mix is tussen tennis en squash. Het wordt in een grotendeels met glazen wanden ommuurde kooi gespeeld, waarbij de wanden ook meedoen als speelveld.

Zondag vanaf 13.00 uur start de eerste Padel Interclubs Challenge bij TPC Maaspoort, Marathonloop 2, te ’s-Hertogenbosch.