Padel Smash

De Tennis Smash bij Padel bestaat wel, maar is het zinvol om de bal hard te smashen? Altijd? Wanner?

Op de middelbare school leerde ik dit over Newton:  Newton’s derde wet van beweging: Als een voorwerp A een kracht op een voorwerp B uitoefent, gaat deze kracht gepaard met een even grote, maar tegengestelde kracht van B op A.  Snap jij wat Newton zei. Nee? Ik ook niet, totdat ik het op de padelbaan terug zag.

Kort geleden speelde ik padel tegen een tennisleraar, Robbert P. Zeer getalenteerd en kan de bal heel hard raken. Vaak gebruikte hij harde smashes, maar toch verloor hij veel punten. Hij raakte gefrustreerd.

Bij padel is de bal hard slaan zinvol, net zoals in de meeste sporten, maar niet altijd. Zoals newton zou zeggen, hoe harder je de bal raakt, hoe harder de bal terugkomt van de achtermuur van de tegenstander. Dat maakt het makkelijker voor je tegenstander om tegen je te scoren. Zou je dan geen gebruijk maken van de tennis smash bij padel? Jawel, maar afhankelijk van de situatie en positie van je tegenstanders. !

Tip: Als je hard wilt smashen, sla dan zo hard dat de bal buiten het bereik van je tegenstander terecht komt. Geef de bal wat top spin. Als je zo hard niet kunt slaan, dan is het beter de bal zacht te slaan naar de hoeken van het veld.

Hier een paar voorbeelden… Dat moet je nooit doen!

Enjoy Padel!

Norberto