1 barkeeper. 3056 cocktails. 1 etmaal. Weltrekordversuch. Zo werden we begroet in Trier! Er werd blijkbaar in het centrum een poging gedaan de meeste cocktails te verkopen in 12 uurtjes. Maar daar kwamen wij niet voor..
1 ticket. 1 winnaar. Laatste kans voor ons om te kwalificeren voor deelname aan de Masters 2013. Daar komen we voor!

Nummer één van Duitsland Fabian met allround speler Lars waren torenhoog favoriet voor de titel in Trier. Onze maatjes Joost & Berend en Coen & ik slechts outsiders. Een sterk deelnemersveld, met 2 genaturaliseerde Spanjaarden, de lokale tennislehrer von Trier en jeugdig talent. 9 teams verdeeld over 3 poules.

Coen en ik mochten beginnen in Trier. Het park, met 21 tennisbanen, een groot clubhuis en een beach arena, had 1 tennisbaan opgeofferd voor de eerste padel baan. Een schitterende omgeving voor sport. Lekker weertje, weinig wind en we hadden onze messen geslepen. Vrij eenvoudig wonnen we beide partijen in straight sets.

Joost en Berend hadden de zware poule met topfavorieten Fabian en Lars. Helaas trokken ze aan het kortste eind, maar er gingen 2 koppels door. Dus zaterdagmiddag speelden we beide in de kwartfinales. Met sterk spel werden de Duitsers verslagen. Dat voelt lekker, kunnen we verzekeren!

Zondag stonden de halve finales op het spel. Coen en ik speelden tegen Fabian en Lars. We wisten wat we doen stonden. Bikkelhard werken, want alles slaan ze terug. Coen en ik speelden erg lekker en wonnen de eerste set met 6-3. Eén breakje was voldoende. Dat was ook in de tweede set voldoende. Andersom welteverstaan, die Duitsers kwamen ineens langszij met 4-6. Goed spelen en de set toch verliezen. We rechtten onze rug en knokten ons naar een heerlijke 6-2 overwinning. De finale in zicht!

Berend en Joost wonnen ook van de lokale tennislehrer, die vorig jaar nog in de halve finale stond bij de Masters. Het werd 7-5 6-0, wat Coen en mij nog een kratje Oettinger pils kost. De brilstand was twee kratten bier, maar 1 setje winnen met 6-0 was 1 kratje volgens onze weddenschap. Die wordt dit weekend verzilverd…
De finale dus! Een geheel Hollandse finale. Dat is waar we voor gingen. Minimaal 1 Hollands team dus aanwezig bij de Masters in Köln, eind september. Vorige week hadden we al een schitterend duel in Berlijn, waar Joost en Berend op het einde net sterker waren.

Echter, het goede spel van de halve finale konden we niet vasthouden en Joost en Berend waren beter en versloegen ons met 6-3 en 6-4. Een ticket voor de Masters! Trots!
Dat hebben we gevierd met sponsor van het toernooi Bitburger 0,0%. Ik niet trouwens. De organisator zag het en vroeg of ik nog wel plezier had gehad. Wenn man die finale verliert, hat man kein Spass, beet ik ‘m toe. Maar dat hoef je de Duitsers niet uit te leggen…

Joost en Berend gefeliciteerd en hou de Oranje eer hoog in Köln. Komende weken staat het officieuze NK op het spel in Den Bosch, daar staat een revanche gepland!

Peter Bruijsten

Peter Bruijsten is gastschrijver. Hij is lid van de Nederlandse Padel Team.

Do you want to stay updated about padel? Subscribe to our Newsletter!
[mc4wp-form]