Carolina Navarro Padel

Ja, de bandeja dus. Je spreekt het uit als bandecha en het is een Spaans woord. Een term voor een lage smash; die je laag raakt, met wat slice effect, met de bedoeling dat de bal na de stuit (en eventueel na de muren te hebben geraakt) ook laag blijft. Het is, mits goed geslagen, een erg moeilijke bal voor de tegenstanders en dat maakt hem dus gelijk enorm effectief.

Doordat ons team vooral uit ex-tennissters bestaat, zijn de meeste van ons nog gewend om vanuit hoog te smashen. Wat resulteert in een hoge bal, die als de tegenstander er goed op anticipeert, op een lekkere hoogte terugkomt van de wand en dus juist geen moeilijke bal vormt voor de tegenstander. En juist hierom, hebben we afgelopen zaterdag in de training de bandeja geoefend. We begonnen tegenover elkaar aan het net, één aangooien en de ander alleen maar zacht de beweging van de bandeja maken. Dit hebben we steeds meer uitgebouwd, en aan het einde van de training hebben we wedstrijdjes gespeeld, en werd er steeds meer gebruik gemaakt van de bandeja. Een goede training dus, waar we veel van hebben geleerd en die we steeds meer in de prakrijk willen gaan gebruiken. Ken jij deze slag al, of wil je de bandeja gewoon graag nog een aantal keer zien?

Kom dan naar het EK 2 t/m 6 december bij La Playa Rijswijk, en wij zullen vast en zeker de bandeja af en toe gebruiken om het de Portugezen en Duitsers moeilijk te maken. CHEER FOR HOLLAND 🙂

Jolien Hak