DELEN
Padel Racket

Zal ik een zwaar, medium of licht padel racket kopen? Gemaakt van kevlar, carbon of fiber? Diamant, rond of traanvormig? 38 mm of 36 mm? Allemaal vragen voor een beginnende padelspeler.

Hieronder tips om je te helpen om jouw padel racket te kiezen.

Basisvormen:

1) Diamantvorm: geschikt voor gevorderde spelers. De sweet spot zit hoger op het racket, wat het makkelijker maakt om de bal hard te raken. Dit racket is moeilijker om mee om te gaan voor beginners.

2) Rond: geschikt voor beginners. De sweet spot is relatief groot en zit op het midden van het racket. Het gewicht is gelijk op alle punten. Dat maakt dit soort racket gemakkelijk om te gebruiken.

ANY CHARACTER HERE

3) Traanvorm: deze rackets zijn geschikt voor medium tot gevorderde spelers. De sweet spot bevindt zich hoog op het racket.

ANY CHARACTER HERE

Het gewicht van een Padel Racket:

Het gewicht van een padel racket ligt meestal tussen de 365 en 396 gram. Een licht racket weegt tussen 365gr en 375gr. Een zwaar racket weegt tussen 385 en 395gr.

Een lichter racket is meer geschikt voor beginners omdat ze beter te hanteren zijn.

Dikte van het Padel Racket:

De dikte van een racket ligt meestal tussen 36mm en 38mm. Gevorderde spelers gebruiken vaak een dikker racket om de bal harder te kunnen raken. Beginners gebruiken een dunner racket omdat het gemakkelijker te hanteren is.

Materiaal van het racket:

Het grootste gedeelte van het racketframe is gemaakt van fiber of carbon. Het oppervlak kan kevlar bevatten. Carbon en kevlar worden gebruikt bij sommige duurdere rackets zodat ze meer beschermd zijn tegen shocks en beschadigingen.

Het oppervlak van een racket is meestal gemaakt van zacht materiaal (schuim-foam) of hard materiaal (eva). Het blijft een persoonlijke keuze.

De Bekendste merken

De bekendste producenten van Padel rackets zijn DunlopVarlion, Bullpadel, Wilson, Babolat en Head o.a.  Een van de betere webwinkels om padel artikelen te kopen is SmashInn. Maak gebruik dan van de kortingscode TRADBELB3 om 3% korting te krijgen.

Conclusies

Beginners: Gebruik een licht tot medium padel racket, bij voorkeur rond en 36mm tot 38mm.

Medium level: Gebruik een medium gewicht padel racket, rond of traanvormig, 36mm to 38mm

Gevorderd: De meeste spelers zullen het beste af zijn met een diamantvormig, zwaarder racket, 38mm.

Women: Een lichter padel racket is beter voor vrouwen. De meeste merken bieden speciale vrouwenrackets, 36mm tot 38mm.

Kinderen: Er zijn speciale kinderrackets beschikbaar, die lichter, dunner en kleiner zijn.


Star Vie 2016 728 x 90 animado